A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben


 

Műanyag nyílászárók

 

Cégünk termékpalettáján, különböző gyártók termékei közül egyaránt megtalálhatóak a legkedvezőbb árfekvésű, valamint a prémium termékek is, legyen szó, akár műanyag ablakról, vagy erkély ajtóról.

Műanyag nyílászáróinkat nem csak szabvány, hanem egyedi méretben kínáljuk Ügyfeleink részére, valamint különböző hőszigetelt és biztonsági üvegek is választhatóak a kívánt termékhez.

A műanyag nyílászárók rendkívüli előnye, hogy nem igényelnek különösebb törődést, egyszerűen és könnyen tisztíthatóak, felületük rendkívül ellenálló a különböző mechanikus sérülésekkel szemben. A műanyag nyílászárók gyártásakor különböző adalékanyagokat kevernek a műanyaghoz (pl. UV stabilizátor, vetemedés gátló, öregedés gátló stb..), melynek köszönhetően a nyílászárók hosszú évtizedekig megőrzik alakjukat és ellenállnak az őket érő környezeti hatásoknak.

Az általunk forgalmazott műanyag nyílászárók megfelelnek a legmagasabb minőségi és esztétikai elvárásoknak, minden termékünkre garanciát vállalunk.

Kérjen ajánlatot elérhetőségeinken egyedi és standard méretekre egyaránt.

Forgalmazott profiljaink Aluplast Ideal , EKO SUN , Salamander

 


 

 

 

Nyílászáró információk


 
Hogyan határozzuk meg a nyílászárók nyitásirányát?
A nyitási irány meghatározása kiemelten fontos az ajtók, ablakok megrendelésénél.
A helyes nyitásirány meghatározáshoz kövesse a következő lépéseket:
- Álljon szembe a nyílászáróval úgy, hogy az Ön felé nyíljon - A melyik oldalon van a zsanér, olyan nyitásirányú az ablak.    

Mi a nyílászáró névleges mérete?
A Névleges méret a falazatban kihagyott nyílás mérete, melybe a nyílászárók kerülnek beépítésre. A Névleges méret mindig nagyobb a nyílászárók gyártási méreténél mivel a falazat és a nyílászáró közötti szerelési hézagot purhabbal töltjük ki.  
 
Mi a nyílászáró gyártási mérete?
A gyártási méret a nyílászárók tényleges mérete, ami minden esetben kisebb mint a névleges méret. Az nyílászárók tényleges mérete mindig kevesebb, mint a névleges méret.  
 

Mi a nyílászáró beépítési mélysége?
A beépítési mélység a nyílászáró profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése. A falvastagság és a beépítési mélység ismeretében előre megtervezhető a párkányok és ablakkönyöklők mérete, valamint ablak csere esetén a falkáva helyreállításához szükséges anyagok mennyisége.  

Miért fontos a műanyag ablak légkamráinak száma?
A légkamrák növelik az ablakprofil hőszigetelő képességét, de ha növelni akarjuk a légkamrák számát növelni kell a profil szélességét is. Kaphatók 6-7-8 légkamrás profilból készült, valóban kitűnő minőségű műanyag ablakok is. Viszont általánosságban az 5 légkamrás műanyag ablakok is elegendő hőszigetelést nyújtanak.  

Mi a vasalat?
A nyílászárók vasalatát a kilinccsel mozgatjuk. A vasalat felelős az ablakszárny megfelelő mozgatásért.
(nyitás, zárás, buktatás, mikrószellőzés)  

Mi az a hibásműködtetés gátló?
Ez az ablakok és erkélyajtóok vasalatának egy olyan funkciója, mely megakadályozza az ablak véletlenszerű átállítását nyitott állapotban nyíló állásból bukó állásba vagy fordítva. Ezzel elkerülhető, hogy a műanyag ablak egyszerre nyíljon és bukjon is.  

Mi az a résszellőztető funkció?
Ezt a funkciót csak bukó-nyíló vasalattal rendelkező ablakoknál és erkélyajtóknál szokták alkalmazni. A nyílászáró vasalatának egy speciális kilincs állásnál (a nyíló és a bukó között negyedes állásában) biztosít minimális légmozgást. A vasalat az ablakot vagy erkélyajtót ez esetben még zárva tartja. Ezt a megoldást az ablakok túl tökéletes záródása miatt, a természetes légcsere hiány kiküszöbölésére használják. Mivel kézi állítású és elzárható, nyíltégés-terű gázkészülékekhez (ahol előírás a szabályozott légbevezető) nem elegendő!  

Mi a nyílászáró profilja?
A profil a nyílászárónak az a része, amit a köznyelvben ablakkeretnek vagy ajtótoknak nevezzünk.  

Mi a párkányfogadó?
A párkányfogadó feladata, hogy megemelje a műanyag ablakot, hogy a párkányt alá tudjuk csúsztatni. A jellemző méret 3cm. Ez egy műanyag elem, amely az ablakkeret aljára van felcsavarozva. Az ablak magasságágának számításakor a párkányfogadó magasságát is figyelembe kell venni mivel, a nyílászáró azzal együtt kerül beépítésre.  

Milyen legyen az ablaküveg minősége, Ug értéke?
Minél alacsonyabb az ablaküveg Ug érték, annál jobb hőszigetelő az üveg! Nyílászáróink a mai kor követelményeinek megfelelően általában Ug = 1,0 W/m2K értékkel rendelkeznek. Speciális igény esetén természetesen jobb hőszigetelésű ablaküveget is tudunk Önnek kín
álni.