A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben

Schiedel kéményrendszer

Biztonság az anyag, a konstrukció és a kialakítás következtében. A Schiedel kéményrendszerek sokéves tapasztalat és állandó továbbfejlesztés eredményeként jöttek létre. A gyakorlati alkalmazásban kipróbált konstrukciója minden alkalmazási célra nagy biztonságot kínál.

   A kéményrendszer az alábbi termékcsoportokból áll:

  • Schiedel samottcső rendszer,
  • Schiedel egyszerűsített hőszigetelésű kémény,
  • Schiedel hátsó szellőzésű szigetelt kémény,
  • Schiedel Quadro levegő-füstgáz kémény

A zárt égésterű (turbó rendszerű) kazánokhoz alkalmazható Quadro levegő-füstgáz (LAS) kéményekkel kapcsolatban kérje vevőszolgálatunk díjmentes tanácsadását, illetve a kéményrendszerről külön készült információs anyagainkat.

A kéménykonstrukciók ezen széles választéka a minden tüzelőanyaghoz alkalmas samottcsőrendszer a téglafalnál olcsóbb könnyűbeton köpenytéglák, a szükségletnek megfelelően kiválasztott hőszigetelési megoldás, sok lehetőséget kínál az optimális kéményberendezések tervezéséhez és elkészítéséhez.

A fűtéstechnikában elért fejlesztések a kéménnyel szemben azt a követelményt támasztják, hogy alacsony égéstermék gáz-hőmérsékleteknél is, és az ebből következő harmatpont-hőmérséklet túllépése mellett is megbízhatóan működjön. Ebben a vonatkozásban a Schiedel hátsó szellőzésű szigetelt kéménye új lehetőséget kínál a kéménytechnika továbbfejlesztésében. A Schiedel hátsó szellőzésű kémény Európában elsőként kapta meg a bizonyítványt arról, hogy nedvességre érzéketlen.

Korszerű kéménytechnika

A ’60-as évek elejéig az egyhéjú kémény képviselte a műszaki színvonalat. A tüzelőberendezések magas égéstermék gáz-hőmérséklete miatt alig volt velük probléma. Az olajtüzelés fokozódó alkalmazásával következtek be egyre fokozódó mértékben a kéménykárosodások. Az alacsony égéstermék gáz-hőmérséklet, a csekély mértékű égéstermék gáztömeg-áram és az ezzel kapcsolatos kondenzvíz- és savképződés okozták a problémákat.

A kéthéjú és háromhéjú szigetelt kémények adtak megoldást a problémákra.

A legújabb tüzelőberendezések az égéstermék gázok hőmérsékletének további csökkentését valósítják meg. A jó fűtőértékű kazánok kihasználják az égéstermék gázok kondenzációs hőjét, és a kazáncsonkon 40 °C hőmérsékletű égéstermék gázokat bocsátanak ki. Ez azt jelenti, hogy a jó hőszigetelés ellenére a kéményben az égéstermék gázok hőmérséklete a vízgőz harmatpontja alatt van és ezzel nem zárható ki a kondenzvíz kicsapódása a kéményben.

A tüzelőberendezések kínálata az utóbbi években jelentősen kiszélesedett. A szén-, fa- és szalmatüzelésű, magas égéstermék gáz-hőmérsékletű tűzhelyekkel szemben korszerű, alacsony hőmérsékletű, rendkívül jó hőkihasználású kazánokat fejlesztettek ki. Az ilyen különböző igénybevételű kéményeknek a korom-lerakódási veszély miatt jól kiégethetőnek, nagyon magas hőmérsékleteket állónak kell lennie, de az alacsony égéstermék gáz-hőmérsékletek problémáját is tartósan meg kell oldaniuk.

A követelményeket a következő módon foglalhatjuk össze:

  • minden tüzelőanyagra alkalmas,
  • saválló, kiégésbiztos,
  • nedvességgel szemben érzéketlen

A kéménytechnikának ezekkel az adottságokkal kell számolni. Bármelyik új kéménynek ebből a szempontból nem csak az adott időpontban meghatározott követelményeket kell kielégítenie, hanem a jövőbeni megismerhető fejlesztésekre is alkalmasnak kell lennie.

 

A Schiedel kéményrendszer előnyei:

   Jó, egyenletes huzat

A Schiedel kéményben a szigetelés fő funkciója az, hogy a kéményben levő füstöt melegen tartsa és ezzel hatékonyabbá tegye a füstgázkilépést. A sima belső felület és a kör keresztmetszet is javítja a huzatot.

    Kiégési biztonság

A Schiedel Kft. garantálja, hogy akár spontán kéménytűznél, akár kiégetésnél a samottcső nem reped el, így az évek múlásával is 100%-os a kémény füsttömörsége, ezáltal pedig biztonságos az üzemelése.

    Nedvességtűrés

Az 1,5 cm-es falvastagságú samottcső és az alapanyagához kevert ipari porcelánőrlemény garantálja, hogy a Schiedel kémény a nedvesség áthatolását meggátolja, így a kémény átnedvesedése kizárható.

    Savállóság

A Schiedel kémény lényegesen alacsonyabb hőmérsékletű füsttel is üzemel, ezzel energiát takaríthat meg. A samott béléscső felfűtése gyorsabb, mint a hagyományos kéményé.

    Energiatakarékosság

A Schiedel kémény lényegesen alacsonyabb hőmérsékletű füsttel is üzemel, ezzel energiát takaríthat meg. A samott béléscső felfűtése gyorsabb, mint a hagyományos kéményé.

    Hosszú élettartam

A 30 év garancia is bizonyíték arra, hogy a termékünk több generáción keresztül is biztonságos füstelvezetést tesz lehetővé.

    Ismert márka

A Schiedel-csoport 50 év nemzetközi fejlesztési tapasztalattal rendelkezik, Európa-szerte csak kéménygyártással és értékesítéssel foglalkozik.

    Minden tüzelőanyagra alkalmas

A Schiedel kémény beépítésével bármikor lehetősége van tüzelőanyag-váltásra (pl.: vegyes tüzelésről gázra való áttérés).

    Integrálható építőanyag

A korszerű építési anyagokkal, tervezési módszerekkel együtt alkalmazható.

    Egyszerű építés

Kéményrendszerünk lényegesen rövidebb idő alatt építhető fel, mint egy hagyományos kémény. Jelentős a kivitelezésnél megtakarított idő!

    Kis méretek

Kéményrendszerünk beépítésével helyet takaríthat meg!

    Környezetbarát

A gyártás során főleg természetes anyagokat használunk fel. A hatékonyabb üzemelés miatt kisebb a füstgáz-kibocsátás.

    Jövőre orientált

A jelen építőanyaga, amely a jövőben is biztonságosan üzemel.

    Hatósági engedély

Kéményrendszereink az ÉMI által bevizsgáltak, így a kéményseprő hatóság könnyebben engedélyezi, illetve problémamentesen átveszi.

    Nagy méretválaszték

Családi háztól egészen az ipari méretekig terjed a választék. 12-22 centiméterig két, 25-60 centiméterig öt, 60-90 centiméterig 10 centiméterenként változik a samottcső belső átmérője.

Minden statikai követelményt kielégít,30 méteres magasságig kéményeink önhordóak.


Építőanyag áruház, építőanyag,webáruház,gipszkarton,gipszkarton,farkas,farkas építőanyag, profil,falazóhabarcs,vakolóanyag,esztrich,baumit,sakret,lb knauf, knauf,flexragasztó,csemperagasztó,aljzatkiegyenlítő,lindab,cserepeslemez,trapézlemez,síktáblalemez,srp-click, lindab akció, cserepeslemez akció, trapézlemez akció,Ytong, ytong falazó,ytong tégla, tégla,cserép,tetőtéri ablak,velux,roto,bitumenes szigetelés,ursa,üveggyapot,kőzetgyapot,thermolife,rockwool,zsindely, homlokzati szigetelés,dryvit rendszer,cement,aljzatkiegyenlítő,tondach.bramac,creaton,térkő,semmelrock,beton epag,